Ντοματόπιτα

blog2

Σιγουρέψου ότι έχεις:

200 γρ. κομμένο ανθότυρο
2 αυγά
3 κουταλιές γάλα
200 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κουταλάκι μουστάρδα
¾ του φλιτζανιού Βιτάμ
2 ξεφλουδισμένες σφιχτές τομάτες
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Ρίγανη
1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα
200 γρ. κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα
1 κ.γ. Knorr extraγεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

Άνοιξε τη σφολιάτα σε φύλλο, στρώσ’ την απαλά σε μια φόρμα για τάρτες και ψήσ’ την έτσι άδεια για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Χτύπα στο μίξερ το ανθότυρο, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα

, αλάτι και πιπέρι, πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε.

Πασπάλισε με το ζωμό λαχανικών και σόταρε με το Βιτάμ

(εκτός από 1 κουταλιά) τη ρόκα και τα μανιτάρια.

Ανακάτεψε το μείγμα των τυριών με το μείγμα των λαχανικών, άπλωσε τη γέμιση στη μισοψημένη ζύμη και από πάνω βάλε σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία τις φέτες τομάτας.

Ρίξε πάνω στην πίτα σφολιάτα με τομάτες λίγη ρίγανη και την κουταλιά Bιτάμ που φύλαξες με σύνεση, και ψήσε τη σφολιάτα για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Ωραία δεν μύρισε;

Leave a Reply

Your email address will not be published.